SKUP
SALUS prowadzi profesjonalny skup trzody chlewnej. Zachowywane są przy tym najwyższe normy i wymogi jakościowe. Każda partia towaru podlega surowej ocenie na podstawie klasyfikacji EUROP - w ten sposób firma ma możliwość sprawowania stałej kontroli i modyfikacji jakości dostarczanych tuczników. Prowadzona przez SALUS klasyfikacja jest również źródłem cennej wiedzy dla dostawców, ponieważ każdorazowo otrzymują oni wydruk z wynikami oceny towaru.

Zakłady Mięsna SALUS wprowadziły nowy cennik skupu żywca premiujący wybitną wydajność rzeźną zwierząt i jakość mięsa. Dopłaty dla rolników sprzedających żywiec są naliczane według unikalnego WSKAŹNIKA SALUS. Hodowcy produkujący dobrej jakości tuczniki mogą uzyskać nawet ok. 50 zł na sztuce dodatkowej premii.

Zakłady Mięsne od lat tworzą grono sprawdzonych zaufanych dostawców w oparciu o umowy kontrakcyjne i atrakcyjny system premiowania. Firma zawiera również umowy o współpracy z przedsiębiorcami pośredniczącymi, tzw. "wozakami"

Od czasu gdy w 1997 r. przeszliśmy na klasyfikację EUROP, wzrasta ilość i jakość dostarczanych tuczników, a średnioroczna mięsność wzrosła z 48% do 53% średniej dla zakładu. Coraz więcej rolników docenia jakość, dzięki czemu obie strony są zadowolone z osiąganych sukcesów.


Sławomir Belka
Specjalista ds. Skupu
tel. 65 545 07 28
tel. kom. 602 556 180